PÂINE CU MAIA NATURALA

Ce este MAIAUA? Maiaua este un agent de fermentare si dospire, care se poate folosi în toate aluaturile cu făină (pentru pâine, cozonac, biscuiți și orice alte bunătăți). Maiaua naturală este un produs din făină și apă ce fermentează îndelung cu ajutorul unor bacterii. După mii de ani în care oamenii și-au dospit pâinea cu maia naturală, acest procedeu a fost înlocuit în secolul XX de dospirea cu ajutorul drojdiei comerciale, pentru că aceasta dădea rezultate mult mai rapide. Drojdia comercială provine dintr-o tulpină inițial izolată de pe coaja bobului de strugure roșu, fiind apoi cultivată în regim intensiv (pe pat de azot) pentru a satisface nevoile din alimentația ”modernă”.

De ce sa alegi o pâine cu maia naturala?

  1. Pâinea cu maia are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie comercială fiind o alegere bună chiar pentru persoanele diabetice.
  2. Nu creează intoleranțe sau alergii. Pentru cei care au intoleranță la gluten, dar și pentru bebelușii cărora nu li se recomandă încă produse cu gluten, pâinea cu maia naturală este o alternativă potrivită pentru că prin fermentația cu maia proteinele din gluten sunt dezactivate parțial sau chiar total.
  3. Pâinea cu maia naturală este benefică pentru flora intestinală deoarece pâinea dospită natural, datorită beneficiilor fermenților, recreează treptat populația de bacterii digestive din tractul intestinal rezultând într-o îmbunătățire a digestiei. Tot bacteriile conținute de maia sunt responsabile pentru oprirea dezvoltării candidei, în vreme de drojdia comercială o favorizează.
  4. Pâinea cu maia naturală este ușor digerabilă, iar substanțele nutritive din cereale sunt absorbite mai bine de către organism datorită dezactivării acidului fitic din bobul de grâu prin acțiunea naturală a bacteriilor.
  5. Spre deosebire de pâinea obținută cu drojdie comercială, care se alterează repede, pâinea cu maia continuă pentru mai multe zile să se îmbunătățească nutritiv pentru că drojdia naturală din interiorul ei încă mai lucrează.
  6. Maiaua naturală conferă pâinii o aromă și gust unic.

Pâinea cu maia naturală produsă în Atelierul nostru din cadrul Sibiu Food Hub este o pâine 100% NATURALĂ. Ea nu conține decât apă, făină și sare (față de pâinea din comerț la noi nu o să găsiți lista interminabilă de E-uri, agenți de creștere, afânători, conservanți, coloranți, arome „identic naturale” și cine știe ce alte ingrediente și formule pe care de multe ori nici nu le putem pronunța).

PÂINE CU MAIA NATURALA

Filtre active