Spumant JIDVEI (metoda traditionala)

De peste 60 de ani, la Jidvei producem vinuri spumante după metoda tradițională. Acestea sunt fermentate, limpezite și livrate în aceeași sticlă cu cea în care are loc a doua fermentare, ceea ce le conferă perlajul caracteristic. Pentru obținerea vinurilor spumante este necesară o perioadă de cel puțin un an, iar operațiunile efectuate în acest timp – tirajare, fermentare, remuage, degorjare – sunt realizate manual. Soiurile folosite sunt Chardonnay și Pinot Noir – soiuri clasice pentru producerea vinurilor spumante, cărora li se adaugă o notă distinctă provenită din soiuri specifice podgoriei Târnave, precum Feteasca Regală. Asamblarea vinului bază este extrem de importantă pentru calitatea vinurilor spumante, deoarece presupune multă finețe și este încredințată, de regulă, celui mai experimentat oenolog.

Spumant JIDVEI (metoda traditionala)

Filtre active